Skip to main content
Vi kör fossilfritt för framtiden

Ridresa Norra Island

Använd Kampanjkoden:  RIDRESA2021

Fjällturen

Unikt tillfälle att rida den gamla ridvägen genom dalarna från Hofsós över till Dalvik. Här rider vi i Kolbeinsdalur, Heljardalur och över fjället, och vidare runt i Svarfadardalur på Jóhanns gamla marker där han vuxit upp. Här finns tillfälle att ta del av personliga minnen från ett långt liv med hästarna.

FAMILJEFÖRETAGET JF HESTAR

JF hestar är ett personligt familjeföretag med bas i Hofsós i Skagafjördur på norra Island. I tre generationer har vi fött upp och utbildat hästar. Idag är det Jóhann Fridgeirsson och Fridgeir Ingi Jóhannsson som driver verksamheten – båda kända som enormt kunniga och erfarna hästmänniskor. I stallet finns också Freya Amble Gisladóttir som tränar och sköter om hästarna. Även Jóhanns fru Elsa Stefansdóttir är i högsta grad delaktig och känd för sin fantastiskt goda hemlagade mat. Fridgeirs systrar Silja och Sonja kommer också gärna hem och hjälper till med turerna under sommaren.

Här finns möjlighet att delta på exklusiva ridturer under sommarmånaderna i små grupper som ger möjlighet till en annorlunda och personlig upplevelse i ett storslaget och vackert landskap. I september finns en unik möjlighet att delta i hästinsamlingen i Unadalur, och i februari kan man kombinera ridning i vacker vinternatur med besök på olika avelsgårdar, när hästarna är hemma från dalen.

De senaste 30 åren har Jóhann tillbringat vår och höst i Sverige, där han är mycket efterfrågad som ridinstruktör med fullbokade kurser.

Under åren har vi fött upp många hästar som har sålts vidare till lyckliga ägare på Island och i Sverige. Fram till 2004 med gårdsnamnet Hof, och därefter med gårdsnamnet Berglandi 1.

 

COVID-19

För att resa till Island måste du vara fullvaccinerad mot COVID-19 samt ha intyg på detta!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Utresa från Arlanda med SAS på morgonen. När Ni landat på Island så ingår det busstransfer till Hofsós. Välkomstmiddag ca 18.30 hemma hos familjen, med kort presentation av veckan.

 • Dag 2

  Vi rider iväg från Hofsós omkring kl 10.00, och börjar med en dagsetapp på ca 3 mil mot Kolbeinsdalur. Efter en dag full av intryck från hästarna och naturen lämnar vi hästarna vid Fjall, och tar bussen tillbaka till Hofsós för gemensam middag.

 • Dag 3

  Idag startar vi kl 9.00 och rider längre in i Kolbeinsdalur. Vi fortsätter in i Heljardalur, där vi klättrar upp till 840 m över havet över Heljardalsheidi. Därifrån fortsätter vi in i Svarfadardalur, som är Jóhanns gamla hemtrakter där han vuxit upp. Vi lämnar hästarna vid Tungurétt. Idag tar bussen oss till Húsabakki, som är Jóhanns gamla skola där vi ska äta middag och övernatta.

 • Dag 4

  Bussen kör oss tillbaka till hästarna vid 10-tiden.Idag ska vi rida runt i Svarfadardalur, och kommer till Jóhanns gamla marker från barn- och tonårstiden. Här vid Tungufell där han vuxit upp har han ridit ikapp, busat och grundlagt både sin kärlek till och sin kunskap om hästarna! Vi lämnar åter hästarna vid Tungurétt, och åker tillbaka till vårt nattläger i Húsabakka skola.

 • Dag 5

  Vi lämnar Húsabakki med bussen ca 8.30 och tar oss tillbaka till Tungurétt för att hämta våra hästar. Nu rider vi tillbaka som vi kom, genom Svarfadardalur, genom Heljardalur till Kolbeinsdalur, ca 3 mil. Vi lämnar hästarna vid Fjall, och åker buss till Hofsós för middag på kvällen.

 • Dag 6

  Bussen tar oss till Fjall omkring kl 9.30. Idag är det vår sista riddag, genom den vackra dalen tillbaka till Hofsós, en sträcka på ungefär 3 mil. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag, summerar veckans intryck och passar på att ställa de sista frågorna till Jóhann om allt vi sett och allt han berättat från sitt långa liv med hästarna.

 • Dag 7

  Hemresa till Sverige