Skip to main content
Vi kör fossilfritt för framtiden

Hövringen

Då var det åter dags för en veckas uppfriskande fjällvistelse i Hövringen, Norge.

Resan sker som alltid med ett kristet förtecken och vi är glada att även denna gång kunna meddela att Eddy Alexandersson följer med som ledare under vistelsen.

Dagen börjar med morgonsamling i Peisestugan. I samband med frukosten gör vi i ordning dagens lunch och sedan börjar dagens turer i fjällterrängen.

Omgivningen är tillgänglig för alla, belagd väg för promenader till affären och de som endast vill gå korta turer har goda möjligheter att hitta fina stigar i pensionatets närhet. Det finns också möjligheter till långa vandringar och toppbestigningar med utsikt över stora delar av Rondane och Gudbrandsdalen. Dagens aktiviter avslutas med middag. Under kvällen har vi samlingar med olika programinslag, där vi alla som vill får hjälpas åt att göra intressanta och innehållsrika program.

Resan sker med bekväm turistbuss. Vi räknar med att starta ditresan tidigt söndagssmorgonen den 10 september och starta återresan fredagen den 15 september med hemkomst på kvällen.

Resan går från Västerås – Örebro – Karlstad – Arvika – Kongsvinger – Hamar och vidare upp i Gudbrandsdalen till Otta, Där vi svänger av upp på fjället till Hövringen, som är vårt slutmål.

Nytt sedan 2022 är att alla rum har egen dusch och toalett.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Denna dag tar vi oss hela vägen till Laurgårdseter, Hövringen Norge.

 • Dag 2

  Vi tar bussen till Putten Seter, 5 km från Laugårdseter och sedan blir det en enkel promenad efter vägen hem eller en längre tur med färdledare för den som önskar. Du kan även stanna och promenera i området och se fina hytter och strålande utsikt. Bussen går hem kl 15:00 eller enligt överenskommelse.

 • Dag 3

  Gemensam vandring för den som vill

 • Dag 4

  Gemensam vandring fö din som vill

 • Dag 5

  Sista vandringsdagen

 • Dag 6

  Bussen vänder hemåt för denna gång och vi anländer våra hemorter på kvällen

Karta

Hotell

Laugårdseter fjellstue
Hotellet drivs idag av Turid och Ole Martin Haugen. Laurgårdseter ligger 1000 meter över havet med Rondane Nationpark alldelse utanför dörren. Fjellstuen kan ta upp till 50 gäster fördelat i rum och s...