Skip to main content
Vi kör fossilfritt för framtiden

ÄNGLAGÅRD MUSIKALEN

Hyllade filmklassikern blir musikal!

Vicky Nöjesproduktion har tillsammans med samproducenten 2Entertain, kunnat återsamla delar av teamet bakom Oscarsteaterns tidigare stora musikalsuccé Så som i himmelen. Fredrik Kempe är tillbaka som kompositör och Edward af Sillén som manusförfattare, denna gång tillsammans med Daniel Réhn. Edward står också för regin, efter att närmast ha regisserat succén Tootsie som just nu spelas på Oscarsteatern. Även denna gång ser vi Johan von der Lancken (Vicky Nöjesproduktion) som producent, Lars Östbergh – scenografi, David Julio – mask- och perukdesign, Oscar Johansson – ljuddesign och för de musikaliska arrangemangen ansvarar Karl-Johan Ankarblom. 

Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff, Sven Wollter, Viveka Seldahl m.fl. tog sig in i våra hjärtan. När filmen hade biopremiär 1992, sågs den av 1,4 miljoner människor och på Guldbaggegalan tog den hem flest priser och vann bland annat i kategorierna Bästa film samt Bästa regi. Filmen var även Sveriges bidrag till Oscarsgalan i kategorin Bästa utländska film och är idag en självklar del av svensk filmhistoria. I år ger vi dig möjligheten att återuppleva filmklassikern när den får nytt liv som musikal på Oscarsteaterns scen.

Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band.  

Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared  i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.
Läs mer om de medverkande och det kreativa teamet här (hänvisa till medverkande)
Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång! 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Bussresa till Oscarsteatern: Kvällsföreställning 14/9

  14:20 Arboga Resecentrum
  14:40 Köping Tunadalsparkeringen
  15:00 Kungsör Busstorg Lenas Torgcafé
  17:00 Middag på Enskede Värdshus
  19:30 Föreställningen börjar på Oscarsteatern
  ca 23:00 Hemresa med bussfika
  01:00 Åter i Västra Mälardalen

 • Bussresa till Oscarsteatern: Matinéföreställning 27/4

  09:50 Arboga Resecentrum
  10:10 Kungsör Busstorg
  10:30 Köping Tunadalsparkering
  11:00 Västerås Bussterminal
  12:30 Lunch på Victoria Towers i Kista
  15:00 Föreställningen börjar på Oscarsteatern
  ca 18:30 Hemresa med bussfika
  20:30 Åter i Västra Mälardalen

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
14/9Flera Mer än 81 980:-BokaMer information