Ring oss: 0589-121 85

Ridresa – Norra Island

Nu finns möjligheten att boka en fantastik Ridresa på Norra Island hos JF Hestar.

JF hestar är ett personligt familjeföretag med bas i Hofsós i Skagafjördur på norra Island. I tre generationer har vi fött upp och utbildat hästar. Idag är det Jóhann Fridgeirsson och Fridgeir Ingi Jóhannsson som driver verksamheten – båda kända som enormt kunniga och erfarna hästmänniskor. Även Jóhanns fru Elsa Stefansdóttir är i högsta grad delaktig och känd för sin fantastiskt goda hemlagade mat.  Fridgeirs systrar Silja och Sonja kommer också gärna hem och hjälper till med turerna under sommaren.

 

JF Fjällturen

15 augusti: Flyg med SAS från Arlanda kl 06:00 – Keflavik med mellanlandning på Kastrup Vår egen buss avgår ca 10:00 från Keflaviks flygplats, för transfer till Hofsós. Välkomstmiddag hemma hos familjen, med kort presentation av veckan.

16 augusti: Vi rider iväg från Hofsós omkring kl 10.00, och börjar med en dagsetapp på ca 3 mil mot Kolbeinsdalur. Efter en dag full av intryck från hästarna och naturen lämnar vi hästarna vid Fjall, och tar bussen tillbaka till Hofsós för gemensam middag.

17 augusti: Idag startar vi kl 9.00 och rider längre in i Kolbeinsdalur. Vi fortsätter in i Heljardalur, där vi klättrar upp till 840 m över havet över Heljardalsheidi. Därifrån fortsätter vi in i Svarfadardalur, som är Jóhanns gamla hemtrakter där han vuxit upp. Vi lämnar hästarna vid Tungurétt. Idag tar bussen oss till Húsabakki, som är Jóhanns gamla skola där vi ska äta middag och övernatta.

18 augusti: Bussen kör oss tillbaka till hästarna vid 10-tiden.Idag ska vi rida runt i Svarfadardalur, och kommer till Jóhanns gamla marker från barn- och tonårstiden. Här vid Tungufell där han vuxit upp har han ridit ikapp, busat och grundlagt både sin kärlek till och sin kunskap om hästarna! Vi lämnar åter hästarna vid Tungurétt, och åker tillbaka till vårt nattläger i Húsabakka skola.

19 augusti: Vi lämnar Húsabakki med bussen ca 8.30 och tar oss tillbaka till Tungurétt för att hämta våra hästar. Nu rider vi tillbaka som vi kom, genom Svarfadardalur, genom Heljardalur till Kolbeinsdalur, ca 3 mil. Vi lämnar hästarna vid Fjall, och åker buss till Hofsós för middag på kvällen.

20 augusti: Bussen tar oss till Fjall omkring kl 9.30. Idag är det vår sista riddag, genom den vackra dalen tillbaka till Hofsós, en sträcka på ungefär 3 mil. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag, summerar veckans intryck och passar på att ställa de sista frågorna till Jóhann om allt vi sett och allt han berättat från sitt långa liv med hästarna.

21 augusti: Vi startar från Hofsós 00.00 och åker mot Keflaviks flygplats. Vi flyger hem med Iceland Air kl 07:35 direkt till Arlanda där vi landar kl 12:40.

 

Pris: 23500 kr p.p

 

DET HÄR INGÅR I RESAN

I Priset ingår flyg Arlanda – Keflavik t.o.r. Det finns möjlighet att boka bussanslutning från Västra Mälardalen till Arlanda för 600 kr p.p t.o.r

Transfer Keflavik – Hofsós t.o.r med buss ingår.

I priset ingår aktiviteter som beskrivet under respektive tur, boende och gemensamma middagar. De flesta riddagar ingår även lunch, men det kan förekomma att du någon dag själv får göra i ordning lunch att ta med.

 

BOENDE

Vi ordnar ditt boende. Du kommer att dela hus tillsammans med 2-7 andra deltagare på turen. Reser du ensam kommer du inte att känna dig ensam – vi tar hand om dig, och våra gäster är alltid sympatiska hästmänniskor, som du!

Frukost får du själv inhandla och göra i ordning. Det finns en affär i Hofsós där du kan handla det du vill ha.

Vi återvänder till vårt boende i Hofsós varje kväll (gäller inte Silverslingan och Fjällturen).

 

KOLLA DIN FÖRSÄKRING

All ridning sker på egen risk. Vi rekommenderar att du ser över ditt försäkringsskydd, och har både en avbokningsförsäkring ( t ex hemförsäkringens resplustillägg) samt en olycksfallsförsäkring.Beställ gärna EU-kort för eventuell vård vid sjukhus eller läkarmottagningar genom Försäkringskassan (gäller även på Island). Se forsakringskassan.se

BOKNING

Betala först in bokningsavgiften som är 3800 SEK, vilken ingår i resans pris. Din plats är garanterad när du betalat din bokningsavgift.

Resterande belopp betalas senast 60 dagar före ankomsten till Island.

 

PACKLISTAN

Kom ihåg att packa varma och regntåliga kläder för att kunna ha roligt i alla väder.

Badkläder behöver du också så att du kan njuta av bad i varma källor eller i Hofsós moderna simbassäng som ligger alldeles i närheten av där du kommer att bo.

Du behöver INTE ta med egen ridhjälm, lakan eller handduk.

Alla kläder och skor som varit i kontakt med hästar utanför Island MÅSTE desinficeras innan resan. Hjälp till att hålla Island smittfritt.