Ring oss: 0589-121 85

Ridresa – Norra Island

Nu finns möjligheten att boka en fantastik Ridresa på Norra Island hos JF Hestar.

JF hestar är ett personligt familjeföretag med bas i Hofsós i Skagafjördur på norra Island. I tre generationer har vi fött upp och utbildat hästar. Idag är det Jóhann Fridgeirsson och Fridgeir Ingi Jóhannsson som driver verksamheten – båda kända som enormt kunniga och erfarna hästmänniskor. Även Jóhanns fru Elsa Stefansdóttir är i högsta grad delaktig och känd för sin fantastiskt goda hemlagade mat.  Fridgeirs systrar Silja och Sonja kommer också gärna hem och hjälper till med turerna under sommaren.

 

JF Klassiker

24 juli: Flyg med SAS från Arlanda kl 09:05 – Keflavik. Buss från Keflaviks flygplats, för transfer till Hofsós. Stopp i hästaffär på vägen.Välkomstmiddag hemma hos familjen, med kort presentation av veckan.

25 juli: Presentation av hästarna i stallet. En liten stunds ridning med instruktioner för att känna på hästarna. På eftermiddagen rider vi ut i naturen ca 2 timmar. Efter ridturen finns möjlighet att bada i Hofsós fina simbassäng med varm pool. På kvällen äter vi gemensam middag.

26 juli: Den här dagen rider vi med lösa hästar mot Kolbeinsdalur, ca 2,5 – 3 mil. Vi lämnar hästarna på fjället på eftermiddagen och hämtas med bil. Även idag finns möjlighet till bad i simbassängen innan middagen.

27 juli: Vi åker tillbaka med bil till våra hästar ca 09:30. Vi rider från Kolbeinsdalur ner i Hjaltadalur, varifrån man kan se bort till Hólar. Vi rider också förbi den stora och kända hästinsamlingsfållan vid Laufskálarett, och rider över en ås. Hela tiden har vi flocken med lösa hästar med oss. Mot kvällen lämnar vi hästarna igen på en gård, och blir hämtade med bil som kör oss till den naturliga varma källan Grettislaug för ett varmt bad. Efter badet åker vi tillbaka till Hofsós för gemensam middag.

28 juli: Vi börjar också denna dag med att åka bil tillbaka till våra hästar, och siktar på att rida iväg vid 11:00. Vi rider med vår flock tillbaka hem mot Hofsós. Gemensam middag på kvällen.

29 juli: Sista riddagen avslutar vi med en ridtur långt in i Unadalur, som också kallas Hästarnas dal eller Hästarnas paradis. Sommartid strövar här flockar med lösa hästar fritt i det vidunderligt vackra landskapet. De som varit med tidigare brukar säga att det är en upplevelse för livet. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag, och summerar veckans intryck.

30 juli: Avresa från Hofsós med buss kl 04:00 mot Keflavik. Flyg från Keflavik med Iceland Air kl 11:05 – Arlanda. Vi anländer till Sverige 16:00

 

Pris: 21700 kr p.p

 

DET HÄR INGÅR I RESAN

I Priset ingår flyg Arlanda – Keflavik t.o.r. Det finns möjlighet att boka bussanslutning från Västra Mälardalen till Arlanda för 600 kr p.p t.o.r

Transfer Keflavik – Hofsós t.o.r med buss ingår.

I priset ingår aktiviteter som beskrivet under respektive tur, boende och gemensamma middagar. De flesta riddagar ingår även lunch, men det kan förekomma att du någon dag själv får göra i ordning lunch att ta med.

 

BOENDE

Vi ordnar ditt boende. Du kommer att dela hus tillsammans med 2-7 andra deltagare på turen. Reser du ensam kommer du inte att känna dig ensam – vi tar hand om dig, och våra gäster är alltid sympatiska hästmänniskor, som du!

Frukost får du själv inhandla och göra i ordning. Det finns en affär i Hofsós där du kan handla det du vill ha.

Vi återvänder till vårt boende i Hofsós varje kväll (gäller inte Silverslingan och Fjällturen).

 

KOLLA DIN FÖRSÄKRING

All ridning sker på egen risk. Vi rekommenderar att du ser över ditt försäkringsskydd, och har både en avbokningsförsäkring ( t ex hemförsäkringens resplustillägg) samt en olycksfallsförsäkring.Beställ gärna EU-kort för eventuell vård vid sjukhus eller läkarmottagningar genom Försäkringskassan (gäller även på Island). Se forsakringskassan.se

BOKNING

Betala först in bokningsavgiften som är 3800 SEK, vilken ingår i resans pris. Din plats är garanterad när du betalat din bokningsavgift.

Resterande belopp betalas senast 60 dagar före ankomsten till Island.

 

PACKLISTAN

Kom ihåg att packa varma och regntåliga kläder för att kunna ha roligt i alla väder.

Badkläder behöver du också så att du kan njuta av bad i varma källor eller i Hofsós moderna simbassäng som ligger alldeles i närheten av där du kommer att bo.

Du behöver INTE ta med egen ridhjälm, lakan eller handduk.

Alla kläder och skor som varit i kontakt med hästar utanför Island MÅSTE desinficeras innan resan. Hjälp till att hålla Island smittfritt.